سهیل اسعد (ادگاردو روبین) که از ۱۳۷۶ در ایران سکونت دارد و اکنون علاوه بر مستندسازی؛ تبلیغ در آمریکای لاتین و اروپا را هم انجام میدهد در مصاحبه با آنا تصریح کرد که در مورد فیلترینگ دامنه پرستیوی و متوقف کردن فعالیت وبسایتهای مرتبط با رادیو و صدا سیمای ایران یکبار دیگر غرب بهویژه آمریکا درگیر تناقضاتی شدهاند که به نظر میرسد در ذات و ماهیت خود داشتهاند و دیگر توان پنهان کردن آنها را ندارند.
وی ادامه داد تناقضاتی که از آنها سخن گفته شد به این شکل هستند که آمریکاییها ازیکطرف از ارزشهایی مثل آزادی اطلاعات و آزادی بیان دفاع میکنند و خود را به آنها پایبند میدانند و از طرف دیگر هم در مقام عمل، ضد آزادی رفتار میکنند و دست به محدود کردن ارائه آزادانه اخبار میزنند.
پایبندی آمریکا به آزادی بیان شعاری بیش نیست
این اندیشمند آرژانتینی ادامه داد وقتیکه یک وبسایت خبری در یک قالب کاملاً علمی، قانونی، منطقی و علنی مثل پرستیوی نتواند حق بیان داشته باشد و از فعالیت آن جلوگیری شود نشان از این دارد که در ذات و ماهیت آمریکا بحث آزادی بیان فقط در قالب یک شعار تعریف شده، اما در مقام عمل همان ماهیت به آمریکا اجازه میدهد که متضاد عمل کند.
فیلترینگ منابع اطلاعات بیاحترامی به مردم جهان نیز تلقی میشود زیرا انسانها بر اساس منطق ادعایی خود آمریکاییها، آزاد هستند که وارد یک سایت شوند و از اخبار آن استفاده کنند
وی افزود این نکته را میشود عمومیت داد. ازایندست تناقضات، هزاران مورد مشابه در رفتار و رویکرد آمریکا داریم. این هم یک نمونه از آزادیهاست وگرنه در تمام آزادیها مرتکب چنین تناقضی هستند و در زمینههای مختلف میتوان این تناقضها را کشف کرد.
اسعد توضیح داد مسئله بعدی این است که این تناقضها دلیل بر ضعف خود آمریکاست چون درواقع در یک فضای آزاد و در فضایی که همه مردم حق دارند مطلع شوند و اخبار را از هر جای دنیا بشنوند و تفسیر کنند، وقتی یک وبسایت خبری مثلاً خبری را منتشر میکند و شما قائل به این هستید که این خبر درست نیست، روش روبهرو شدن با این پدیده این نیست که آن وبسایت را ببندید یا فیلتر کنید. بهبیاندیگر به دلیل ضعف در ارائه پاسخ درست و منطقی به اخبار و گزارشها رسانههای ناهمسو، آمریکا بهترین راه را در پاک کردن صورتمسئله و لغو فعالیت میبیند.
روش مبتنی بر منطق آزادی این است که شما خبر را تکذیب کنید یا وارد یک مناظره خبری شوید یا خودتان خبری را در مقابله با آن خبر دروغ، بیان و منتشر کنید یا آن خبر اول را نقد کنید یا اینکه به دیگران بگویید این خبر دروغ است اما اینکه سایتی را ببندید و فیلترینگ کنید دلیل بر ضعف شماست چون نتوانستهاید جوابی بدهید و منطق صحیح را در مقابل آن خبر که به ادعای شما دروغ است مطرح کنید و نتوانستهاید به دیگران بیان کنید که قصه چیست.
وی ادامه داد نکته بعدی که خیلی هم مهم به نظر میرسد، مسئله بیاحترامی به مردم است. قطعنظر از بیاحترامی به خود وبسایت یا آن منبع خبری، فیلترینگ چنین سایتهایی بیاحترامی به مردم جهان نیز تلقی میشود چون درواقع مردم بر اساس منطق ادعایی خود آمریکاییها، آزاد هستند که وارد یک سایت شوند و از اخبار آن استفاده کنند. وقتی شما این سایت را فیلتر میکنید درواقع حق مردم را ضایع میکنید چون همه مردم آزاد هستند و حق کسب اطلاعات از هر منبعی را دارند؛ لذا نهفقط حق آن وبسایت خاص را ضایع کردهاید بلکه حق مردم را هم از آنها گرفتهاید.
اتحاد جامعه جهانی علیه استانداردهای دوگانه آمریکا ضروری است
اسعد تصریح کرد یک نکته مهم دیگر این است که آمریکا با چه معیاری چنین کاری را انجام میدهد؟ متأسفانه معیارشان هم مشخص نیست. یعنی یکوقت ما میتوانیم بپذیریم که یک وبسایت را ببندیم اما طبق معیارهایی که البته باید بهوضوح بیان شوند. یعنی به مردم بگوییم که ما طبق این معیارها میخواهیم اخبار منابع خبری ارزیابی کنیم اما اینها بدون هیچ چونوچرا، دلیل، معیار و بدون هیچ قانون فقط و فقط اراده خودشان را به دیگران تحمیل میکنند و هر وبسایتی را که خودشان قبول دارند باز میگذارند و هرکدام را که قبول ندارند، میبندند.
جامعه جهانی باید به اینگونه استانداردهای دوگانه آمریکا اعتراض و با بیان واقعیت هویت حقیقی این دشمن سرسخت را که درواقع دشمن بشریت است آشکار کند
وی ادامه داد که این اجحاف بزرگی است که شما حداقل باید به مردم این حق را بدهید که بفهمند معیار بستن چنین وبسایتی چیست؟
این تحلیلگر بینالمللی تصریح کرد حالا اگر ما بخواهیم این اتفاقی و هزاران اتفاقات از این قبیل را با یک صحنه واقعی تشبیه کنیم میتوانیم تصور کنیم که انگار یکی در یک فضای خاصی دارد صحبت میکند، با یک منطق و صداقت خاص و همه مردم هم دارند گوش میکنند و استفاده میکنند و شخص دیگری از پشت بیاید بدون هیچ دلیل، معیار و بهانه دستش را روی دهان این متکلم بگذارد و اجازه ندهد صحبت کند یا بدتر از این (چون آن شاید قابلحل باشد)، یکی بیاید با یک قیچی زبان این متکلم را قطع کنند، ببُرد و قیچی کند و دیگر این متکلم نتواند حرف خودش را بزند.
لذا این کار را من با این تشبیه بهعنوان یک جرم اطلاعاتی، جرم خبری و جرم معرفتی میتوانم معرفی کنم. این اقدام تجاوز به حقوق انسانها و نادیده گرفتن حقوق کسانی که از امثال این منابع خبری استفاده میکنند، در ضمن تجاوز به حقوق خود منبع خبری هم هست.
اسعد در پایان اسعد تصریح کرد که به نظرم جامعه جهانی باید به اینگونه استانداردهای دوگانه آمریکا اعتراض کند و با بیان واقعیت هویت حقیقی این دشمن سرسخت را که درواقع دشمن بشریت است آشکار کند. به این صورت است که افکار عمومی بینالمللی میتواند این مجرم بینالمللی را در مقابل اقدامات خودخواهانهاش پاسخگو کند.