ادگاردو، شیخ سهیل یا سهیل اسعد
نامی که به واسطه پخش مستند جهانشهری ها و برخی دیگر از برنامه ها در صدا و سیما و شبکه های مجازی کم و بیش آشنا به نظر می رسد.
وی در سال ۱۹۷۵ میلادی در خانوادهای از مهاجرین لبنانی در شهر بوئنوس آیرس آرژانتین به دنیا آمد. به دلیل شرایط و جو حاکم بر زندگی در این کشور اصالت اسلامی معمولاً رنگ می باخت و خانواده وی نیز از این امر مستثنا نبود. سهیل اسعد تا ۱۵ سالگی مانند همه کودکان و نوجوانان زندگی عادی خود را سپری میکرد تا اینکه علاقه به هنر و ادبیات او را به سمت تئاتر کشاند.
او پنج سال در گروه مالاپاتا عضو بود و همراه با سایر هم دوره ای های خود که امروزه از سلبریتی های سینمای آرژانتین و اسپانیا هستند به اجرای برنامه های تئاتر می پرداخت.
وی از آموزش تئاتر در مدرسه اروپایی گرفته تا بازیگری، کارگردانی، طراحیصحنه، نمایشنامه نویسی و سایر فعالیتهای مربوط به تئاتر را با علاقه فراوان پیگیری میکرد و حتی زمانی که در سن 18 سالگی برای آموختن زبان عربی بصورت آکادمیک وارد دانشگاه بوئنوس آیرس شد، همچنان تئاتر را ادامه داد.
اصالت عربی، علاقه و استعداد وی باعث شد تا یکی از اساتید زبان به او پیشنهاد کند تا برای بهتر شدن وضعیت زبانی چند وقتی به یکی از کشورهای عربی مسافرت کند.
این اولین جرقه مسافرت به لبنان و تغییر مسیر زندگی سهیل بود. حضور در لبنان و آشنایی با فضایی غیر از آنچه او تا کنون تجربه کرده بود مسافرت او را به مهاجرت تبدیل کرد و سهیل تصمیم گرفت دیگر برای زندگی به آرژانتین بازنگردد و این عدم بازگشت یعنی ترک توامان خانواده، دوستان و تئاتر در سن 20 سالگی.
تحول در لبنان روز به روز آینده سهیل را بیش از پیش تغییر می داد. او که برای ورود به حرفه مترجمی به لبنان آمده بود تا روزی در آرژانتین مترجم گروه هایتجاری عرب باشد، اینک همراه با طلاب لبنانی در موسم های تبلیغی به منطقه آمریکای لاتین که عمدتاً اسپانیایی زبان هستند سفر میکرد. در همین سفرها بود که تصمیم گرفت به جای مترجم دیگران بودن، خود طلبه شود و این بود که در سال ۱۳۷۶ و در سن ۲3 سالگی برای ورود به حوزه علمیه به ایران سفر کرد.
حضور در ایران فصل دیگری از زندگی را در برابر سهیل اسعد گشود و اینک پس از ۲۵ سال خروج از سرزمین مادری، در بیش از ۳۰ کشور جهان از جمله آرژانتین، برزیل، کلمبیا، اکوادور، ونزوئلا، شیلی، پرو، بولیوی، کاستاریکا، اسپانیا، انگلیس، اسکاتلند، مصر، تونس، سوریه، عراق، لبنان و اندونزیبه تبلیغ اسلام پرداخته و از حضور در میان مسلمانان گرفته تا تشکیل امتهای اسلامی جدید در مناطقی که حتی یک مسلمان هم در آنجا زندگی نمی کرده از ثمرات فعالیت های وی بوده است.
تبلیغ آکادمیک و سخنرانی های فراوان در دانشگاه ها، حضور در شبکه های تلویزیونی و رادیویی، شرکت فعال در برنامه های گفتگوی ادیان و تقریب مذاهب اسلامی، برقراری ارتباطات دیپلماتیک و همچنین انجام مناظرات علمی از فعالیت های سهیل اسعد در این سالها بوده است. سبک تبلیغی او که همراهی با جوانان، حضور رسانهای و استفاده از همه ظرفیتهای زمانی و مکانی و محدود نکردن خود به مسجد و حسینیه می باشد موفقیت های چشمگیری را نصیب وی کرده است.
اکنون و بعد از گذشت 25 سال از تحول او و حرکت به سوی حقیقت، همچنان برای هدف خود تلاش میکند و فعالیتهای روزافزونش نشانگر اعتقاد به راهی است که انتخاب آن در 20 سالگی موجب رها کردن همه تعلقاتش بود.